صياديه السمك مع الرز
السلام وعليكم ورحمه الله وبركاته
المقادير
كيلو سمك خالي من الشوك متبل بالليمون والملح والبسباس الاحمر
زيت قليل لزوم التحمير
3 بطاطا مقطعه
2 حبات بصلات مفرومه
3 حبات طماطم مفرومه
1 حبه فلفل اخضر انا عملت احمر
3ملاعق كبيره صلصه
بهارات مشكله + ملح
2 ملاعق طعام بهار فلفل احمر حار او بهار بسباس حبشي ( ضروري )
2 كوب رزبسمتي
الطريقه
اولا
نقلي السمك المتبل وفي نفس الوقت نسلق الرز
ونضعه علي جنب
ثانيا
وفي نفس الزيت المتبقي نقلي البطاطا لكي ياخذ نكهه السمك ونضعه علي جنب ثم فلفل اخضر او احمر
ثالثا
الصوص
ثم البصل في باقي الزيت( ويكون المتبقي قليل ) ونضيف للبصل بعد ان يتحمر الطماطم والصلصه والبهارات وبهار الفلفل الاحمر الحار والملح ونخليه علي النار حتي يتسبك
رابعا
نقوم بسلق الرزمع قليل من الملح
في نفس الوقت
الان
في طبق بايركس او أي طبق يدخل الفرن نعمل طبقه رز وفوقها طبقه سمك وفوقها طبقه بطاطا وفوقها الصوص
مثل الصوره الي نصف الطبق
ثم طبقه بقيه الرز وبعده السمك والبطاطا ثم الصوص
من فوق اسكب ربع كوب ماء علي اخر طبقه حتي يتخلل الصوص المكونات بحذر
وهذه الصوره علي جنب
وندخلها الفرن لمده عشر دقايق
ونخرجها من الفرن وبالهناء والشفاء